duminică, 24 ianuarie 2016

“ MON CABARET NOIR “ – “ TEATRELLI “

 UN SPECTACOL FASCINANT



         “Teatrelli” este o sală elegantă de teatru, în centrul Bucureștului, în Piața Lahovari și prezintă printre altele și un repertoriu teatral atractiv, activitatea sa fiind integrată Centrului de Creație, Artă și Tradiție aflat în subordonarea Primăriei Capitalei. Pe acest blog au mai fost comentate apreciativ, unele proiecte teatrale, dar de astă dată “Mon Cabaret Noir” este un remarcabil exemplu de ce presupune cu adevărat creație, dar și sprijinirea tinerelelor talente.

         Răzvan Mazilu este autorul acestui spectacol de excepție. Maestru în teatru-dans fiind, s-a apropiat și de revitalizarea musicalului, înregistrând o serie de reușite. Amintim doar “Scripcarul pe acoperiș” și “West Side Story”, producție a ediției trecute a Festivalului Național de Teatru, spectacole comentate și pe acest blog. Prin “Mon Cabaret Noir”, Răzvan Mazilu se impune nu numai ca regizor, coregraf și interpret, dar și prin scenariul compus și costumele alese. Inspirat concepe o poveste muzicală, despre viața controversatei vedete de cabaret din Berlin, Anita Berber (1899 – 1928). Considerată o “antivedetă” în raport cu acele timpuri, a stârnit explozii de comentarii ca dansatoare, actriță, dar și prin viața sa particulară extravagantă, nonconformistă. Pentru evocarea vieții Anitei Berber, realizatorul spectacolului, apelează la muzica lui Edith Piaf, Jaques Brel, Marlene Dietrich, dar și la motive muzicale de cabaret “negru” contemporan, îmbină muzica, interpretată live cu dansul.


Regizorul și coregraful Răzvan Mazilu creează astfel un captivant cabaret ce o are în centru pe Anita și atmosfera Berlinului anilor ’20. Imaginea generală a musicalului este originală, spectaculoasă și prin excelentele costume ale lui Răzvan Mazilu, în cadrul unui decor sugestiv, cu trimiteri spre viața particulară a Anitei, spre “cuibul” ei, decor cu fantezie realizat de Romana Țopescu și Dragoș Trăistaru.


         “Mon Cabaret Noir” vrăjește publicul prin distribuția sa de excepție, ce reunește în jurul personajului “povestitor”, experimentatul dansator RĂZVAN MAZILU, pe ILONA BREZOIANU– premiantă la Gala “Hop” și pe ANCA FLORESCU, ALINA PETRICĂ, ANA BIANCA POPESCU, apreciate în numeroase alte apariții scenice, dar și în “West Side Story”, spectacolul tinerilor care inexplicabil nu și-a aflat un loc de găzduire în repertoriul curent al unui teatru. Cele patru tinere reușesc o performanță ca actrițe, dansatoare și cântărețe, construind remarcabil fiecare, diverse fațete ale personajului Anita Berber, eroina scenariului.

 Mobilitatea, grația, expresiile corporale raportate admirabil la sensurile și substratul situațiilor evocate, cât și la cele ale “replicii” cântate, definesc interpretarea excepțională ale acestor tinere actrițe ce se plasează astfel în topul valorilor generației lor. Ilona Brezoianu, Anca Florescu, Alina Petrică și Ana Bianca Popescu, garantează pentru viitor o evoluție deosebită, firește dacă norocul le va surâde în proiecte în care le vor fi valorificate multiplele calități ce le-au demonstrat, și posibilitatea întâlnirii cu maeștrii precum inegalabilul coregraf și dansator, Răzvan Mazilu.
         Teatrele cu pretenții de inovație în tot felul de proiecte care au drept rezultat spectacole jalnice, pot fi invidioase pe acest spectacol unicat, un minimusical de senzație, “Mon Cabaret Noir”, cu debordantă fantezie realizat și prilej de cunoaștere a patru tinere actrițe cu har.


P.S. Căutați programarea acestui spectacol și mergeți să îl vizionați!

Un comentariu:

  1. sunt de argint de la Garman, m-am căsătorit acum 8 ani fără un copil, căutam cu disperare o soluție pentru că doctorul a spus că nu pot rămâne însărcinată, dar un prieten de-al meu m-a îndrumat către un jucător de vrăji numit Dr. White și i-a explicat problemele mele și mi-a promis că totul va fi bine cu mine în 12 zile, mi-a dat câteva instrucțiuni pe care le-am făcut perfect, am fost la spital pentru test și mi-au confirmat că sunt însărcinată cu o săptămână și acum am frumosul meu fiu și mai am o altă sarcină chiar acum, mulțumesc ție dr White, contactează-l pentru tot felul de soluții,

    1) dacă doriți să returnați Ex.
    2) dacă vrei vraja să rămâi însărcinată.
    3) dacă doriți să opriți avortul spontan.
    4) dacă vrei să fii iubit de cineva.
    5) vraja pentru a vindeca tot felul de boli sau boli.
    Si altii.
    el este cel mai bun și foarte adevărat. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere