marți, 16 mai 2017

“ALL INCLUSIVE” – PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR (TEATRUL TINERETULUI !!!)

 UN CADOU PENTRU … BUNĂ DISPOZIȚIE

         Multe din spectacolele de la Palatul Național al Copiilor ar aparține Teatrului Tineretului din Capitală! În sala mare a Palatului se prezintă însă, în general, fie producții de succes din teatrele instituționalizate din București, fie spectacole independente, unele “șușe” vulgare. O surpriză plăcută este însă, producția “All inclusive”, o comedie de situații, bine scrisă de Alexandru Popa în stilul clasic al comediilor bulevardiere despre veșnica problemă a familiei cu trădări de sentimente.



Alexandru Popa este un dramaturg încă, necunoscut, dar replica sa teatrală din “All inclusive”, de bună calitate comică, îl anunță ca un producător de piese de teatru de interes. Compune o acțiune cu situații întortocheate despre familia Margaret și Maurice aflată în praful destrămării conjugale, familie în care fata lor Adele, studentă la actorie anunță că este gravidă fiind îndrăgostită de profesorul ei, Vincent. Peste toate, tatăl este îndrăgostit de Monique care se dovedește a fi sora lui Vincent. Personajele au consistență în construct, iar acțiunea aduce surprize numeroase.
Apreciatul actor Vlad Zamfirescu se implică și în rolul regizorului, nu numai în cel al lui Vincent și reunește în jurul său nume apreciate ale mișcării teatrale. Regizorul realizează un spectacol amuzant de comedie, bine ritmat, provocator de meritate aplauze ale publicul, aflat în căutarea bunei dispoziții. Un merit deosebit al regizorului și actorilor este acela că ei construiesc situațiile cu credință și sinceritate, se feresc de exagerări, de vulgaritate și trăiesc dramatic conflictele care stârnesc râsul privitorului. Mădălina Marinescu propune un decor reușit din panouri cu elemente de moblier, ușor manevrabile pentru a defini mai multe spații de joc.


Întreaga distribuție este admirabilă. Tânăra actriță Diana Roman cu mult farmec prezintă pe Adele, studenta la actorie care la final, dă și o adevărată “lecție” de actorie profesorului de care este îndrăgostită. Adele a sa pare aparent naivă, dar se dovedește a fi atentă la situațiile din jur pe care le urmărește și se implică pentru a înfăptui ambițios gândurile proprii. Este excelentă această tânără actriță care demonstrează că deține capacitatea de a aborda partituri majore din dramaturgie. Marius Manole în Maurice își arată o altă față a personalității sale complexe de artist al mișcării, dansului, premiat și aplaudat recent în emisiunea tv de la Pro Tv – “Uite cine dansează”, interpret excelent în spectacole dramatice pe scena Naționalului bucureștean; construiește acum, nuanțat portretul bărbatului neglijent cu familia, timid care crede ca un adolescent că a întâlnit marea dragoste a vieții. Admirabilă este și colega sa de la Național, Medeea Marinescu în postura de soție și mamă, Margaret, femeie autoritară, energică, nemulțumită de viața de familie. În Monique pare greu de recunoscut Mirela Oprișor după interpretarea din serialul “Las Fierbinți”, oferind dibaci credibilitate portretului surorii lui Vincent în relațiile de familie, dar și în cele cu îndrăgostitul Maurice. Actrița conduce atent din umbră, suspansul conflictelor. Remarcabil este și Vlad Zamfirescu în acel profesor care caută iubirea. Actorul subliniază abil situația pe muchie de cuțit în care se află Vincent de dascăl îndrăgostit de studenta sa.

“All inclusive” este unul din puținele spectacole la care râzi cu poftă de situații întâlnite și în viața curentă, dar sunt dramatice pentru personajele interpretate ireproșabil de actori prețuiți. Râzi fără provocări vulgare, fără expresii teatrale exagerate, râzi la un spectacol de comedie spumoasă, bine condus. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu